20/12/09

Η ώρα των αναλύσεων

Αν η απάντηση που έδωσες ήταν…

Καμία: Η ταχύτητα με την οποία απαντάς κι η σιγουριά που επιπόλαια πιστεύεις ότι έχεις, δείχνει ότι είσαι ένας λούμπεν προλετάριος, ενώ είναι φανερό ότι απάντησες μετά από μπύρες σε κάποιον πεζόδρομο. Πιάσε δουλειά, κάνε κάτι στη ζωή σου, βγάλε κανένα μεροκάματο κι άσε τα όνειρα για μια δική σου επιχείρηση συλλογής άδειων μπουκαλιών μπύρας. Μισθωτός μια ζωή θα είσαι εξάλλου!


Απολύτως καμία: Εσύ, παιδί μου, δεν είσαι μόνο τεχνικά προλετάριος, αλλά έχεις και πολιτική υπόσταση σαν τέτοιος. Η σιγουριά σου στην απάντηση που δίνεις, δηλώνει ότι τα πορίσματα σου είναι απαύγασμα βαθιάς προλεταριακής ερευνητικής σκέψης και ντούρας ταξικής συνείδησης. Νιώθεις κι ο πρώτος να πούμε, εσύ κι οι όμοιοι σου είστε οι πραγματικοί φορείς του επαναστατικού κοινωνικού μετασχηματισμού... κι άσε τους λούμπεν και τα πολιτικά απολειφάδια (ή νεογνά) να λένε. Μην κωλυσιεργείς... είναι καιρός να επιβάλεις την δικτατορία σου μάγκα!


Μήπως καμία;: Εσύ πρέπει να είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα της κόκκινης και πράσινης τάσης. Φοβάσαι να πεις με σιγουριά ότι υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά θες και να σε παίζουν τα πιο αριστερά στοιχεία, γιατί δεν θες πολιτική απομόνωση... αφού ούτε με τους ανανεωτικούς τα πας καλά, ούτε και με την «άκρα» (συνιστώσα). Σκατά στην δήθεν ουδετερότητα σου.


Έχουν διαφορές;: Καλά... εσύ είσαι γέννημα θρέμμα νοικοκυραίων. Με τον και καλά «απολιτικό» μανδύα σου προσπαθείς να κρύψεις την βαθιά αντιδραστική πολιτική σου κρίση, την οποία συνειδητά επιλέγεις να συντηρείς και να αναπαράγεις. Παιδί της αντεπανάστασης και των σκοτεινών καθεστώτων, λειτουργείς ως λαμπρό υποχείριο των αστικών- ιμπεριαλιστικών μπλοκ, τα οποία στο τέλος θα φάνε και σένα. Τουλάχιστον, αφού γίνεσαι ρουφιάνος, αποκόμισε και κάποιο κέρδος από αυτό... Καραγκιοζοπαίχτη!


Ποιοι είναι αυτοί;: Έλα τώρα που δεν ξέρεις... Μυρίζεις από χιλιόμετρα μ’ αυτό το ανανεωτικό perfume που φοράς. Οπαδός του Κουβέλη και των άλλων ιπποτών της αριστερής «ανανέωσης», βλέπεις ΠΑΣΟΚ κι εκσπερματώνεις, αλλά δεν θες να το πεις ανοιχτά γιατί φοβάσαι μεν να αποσπαστείς σαν κομμάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ισχύοντες συσχετισμούς (και να χρεωθείς τον ιστορικό τίτλο του διασπαστή- αντιδραστικού αιρετικού), πιστεύεις δε πως έχεις την δυνατότητα να πάρεις το πάνω χέρι στο «Κόμμα». Άρα κάθεσαι και το παίζεις τυφλοπόντικας. Αν ήμασταν στη θέση σου, θα μας είχαμε σιχαθεί!


Νομίζω καμία: Εσύ πρέπει να ‘σαι καλό κουμάσι, αλλά δεν πατάς με σιγουριά στα πολιτικά σου ποδάρια. Μάλλον είσαι μέλος της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ή (αν και μικρότερες πιθανότητες σου δίνουμε) των αριστερών «άκρων» του ΣΥΡΙΖΑ. Είσαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά φοβάσαι ακόμη να το πεις ξεκάθαρα... αφού οι συνθήκες δεν είναι ώριμες. Πρόσεξε, όμως, μην ωριμάσει πολύ το φρούτο και πέσει από το δέντρο κατευθείαν πάνω στο κεφάλι σου. Κι αυτή τη φορά δεν θα είναι μήλο... σύγχρονε Νεύτωνα!


Είμαι βλάκας/ δεν ξέρω/ δεν απαντώ: Και να σου εξηγήσω... δεν θα καταλάβεις! Γιατί; Μα γιατί είσαι βλάκας! Είναι απλό το ζήτημα δικέ μου. Άσ’ τα σάπια, όμως, τώρα... σε καταλάβαμε μικρέ κοινωνικέ αναρχικέ. Πάψε πια να καμουφλάρεσαι και τράβα μπρος.

1 σχόλιο:

  1. Μη φίλε ΣΟϊκέ... Ξέρεις ότι κρύβουμε βαθύ ταξικό μίσος για τον Διαχειρισμό που ενστερνίζεσαι και προωθείς. Παρόλα αυτά επειδή είμαστε με την μετριοπαθή δημοκρατία (χα χα θα λεγα) θα σε ανεχτούμε σε αυτό το μπλόγκ, όπως ανεχτήκαμε χιουμοριστικούς συναδέλφους σου στο παρελθόν. Χιουμοριστικούς, όμως, κι όχι διαχειριστές που ποστάρουν ανούσιους κι αβάσιμους ισχυρισμούς χωρίς στάλα αστείου. Γράψε κάτι καλό κι ωραίο κι έπειτα θα φιλοξενηθείς σε αυτόν τον ιστόχωρο.. μην μας αγχώνεσαι! Κατανοούμε τον φόρτο εργασίας σου και την ανάγκη σου να ξεδώσεις, αλλά μη γεμίζεις χωρίς λόγο αυτόν τον πολύτιμο ιστότοπο. Τα κρυμμένα άνοιξαν ξανά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή